Što je iskrena hrana?

Hrana koju jedemo je puno više od unosa energije. Ona nam pomaže da rastemo i funkcioniramo. Izravno utječe na naše zdravlje, na naš okoliš, ali i na naše poglede na život. 

Hranom pričamo priču o tome u kojem dijelu svijeta živimo, kojim poslom se bavimo, da li nas muči neko zdravstveno stanje, što volimo, ali isto tako i koga volimo. Za djecu i drage ljude biramo hranu koju znamo da im čini dobro i hranu koja ih veseli.
 
A u svakoj priči o hrani ne sudjeluju samo oni koji je konzumiraju nego i sve one osobe koje su je posadile, njegovale, ubrale, lovile, obradile ili dostavile na naše tržnice i dućane. Hranom oni dolaze u naše domove i oblikuju naše zajednice.

Promišljajući na taj način svi ćemo uglas reći da prednost dajemo “pozitivcima” i “dobrima”. Onima kojima ne koriste štetne tvari. I koji postupaju dobro sa životinjama. Koji su fer prema dobavljačima. I koji su dobri poslodavci. Onima kojima možemo istinski vjerovati. Samo takvi su dobrodošli u naše susjedstvo i za naš obiteljski stol. Jer njihovim odabirom činimo dobro sebi, ali okolišu, društvu i budućim generacijama.

Stoga želimo znati! Već danas. Želimo upoznati ljude koji su uključeni u proizvodnju hrane. Želimo spoznati uvjete u kojima naša hrana nastaje, putuje i skladišti se. Želimo moći birati što jedemo. Želimo povjerenje.

Želimo iskrenu hranu!

Što je pokret iskrene hrane?

Što je pokret iskrene hrane?

Zašto je iskrena hrana postala imperativ odgovornog odnosa prema zdravlju i okolišu? Kako odabir iskrene hrane mijenja naše navike i oblikuje naše zajednice?  Kako svojim primjerom biti dio pokreta iskrene hrane?